Zaterdag 25 mei, 2024

Wortelkanaalbehandeling in Amsterdam

Uw gebit is u heel wat waard. Daarom is het fijn om een ervaren tandarts te hebben die u direct kan helpen wanneer er een probleem is met uw tanden. Heeft u veel last van gevoeligheid, pijn of zelfs een opgezwollen wang? Dan kan dit wijzen op een ontsteking in uw tand. Een wortelkanaalbehandeling is dan de juiste oplossing. Bij Tandartspraktijk de ZuidAs kunt u terecht voor een wortelkanaalbehandeling in Amsterdam.

stipjes_horizontaal

Wat is een wortelkanaalbehandeling?

Een wortelkanaalbehandeling wordt ook wel een zenuwbehandeling genoemd. Bij deze behandeling wordt de zenuw van uw tand verwijderd. Dit gebeurt door eerst het kauwoppervlak open te boren. De zenuw wordt vervolgens via dit kanaal naar buiten gehaald en verwijderd. Zit er nog extra ontstoken weefsel in de tand? Dan wordt dit ook meteen verwijderd. Vervolgens spoelt de tandarts de opening schoon en vult hij deze met speciale stiftjes. De tand wordt weer netjes afgewerkt en u bent klaar.

Wanneer is een wortelkanaalbehandeling noodzakelijk?

Een wortelkanaalbehandeling is een vrij bekende behandeling. Het is een manier om pijnlijke ontstekingen te verhelpen. Uw tand kan bijvoorbeeld gaan ontsteken door tandrot, maar ook door problemen met een vulling. Ook na een val kan het tandweefsel beschadigen, wat misschien voor een ontsteking zorgt. Deze ontsteking is het beste te behandelen door de zenuw meteen te verwijderen. Het voordeel van deze behandeling is dat de pijn ook direct verdwijnt. Het is namelijk de zenuw die voor het ongemak zorgt.

Zo gaan we te werk

Bij Tandartspraktijk de ZuidAs bent u altijd in goede handen voor een wortelkanaalbehandeling in Amsterdam. We werken met een team vol experts, met alle nodige kennis en ervaring op zak. Hebben we het vermoeden dat u een wortelkanaalbehandeling nodig heeft? Dan kunnen we dit nog bevestigen met behulp van een foto. Vervolgens spreken we met u een behandelplan af. Wanneer gaat u behandeld worden en doen we dit in één of twee delen? Zo is het mogelijk om eerst de zenuw te verwijderen en bij een volgende afspraak de tand weer te vullen. Dit omdat de behandeling anders wel meer dan twee uur kan duren. We plannen dit altijd in overleg met u in.

stipjes_horizontaal

Verdoving tijdens de behandeling

Natuurlijk willen we niet dat u pijn ervaart tijdens een wortelkanaalbehandeling in Amsterdam. Daarom wordt deze behandeling altijd onder verdoving uitgevoerd. U krijgt een plaatselijke verdoving, waardoor u niets van de behandeling voelt. Na het uitwerken van de verdoving kan het wel gebeuren dat u napijn ervaart. Dat is niet gek, want uw tand heeft heel wat ondergaan. Het weefsel zal dus moeten genezen en nog even gevoelig zijn. Dit is normaal en trekt in de meeste gevallen binnen twee weken weg.

stipjes_horizontaal

Gespecialiseerd in angst

Heeft u last van angst voor de tandarts? Dan kan het heel heftig voelen om een wortelkanaalbehandeling te moeten ondergaan. Gelukkig is Tandartspraktijk de ZuidAs ook gespecialiseerd in patiënten met angst. We hebben een speciaal team dat u met alle zorg opvangt. Heeft u ergens twijfels over of zijn er manieren waarop wij u gerust kunnen stellen? Dan helpen we u graag. Zo doen we ons best om uw angst weg te nemen en de wortelkanaalbehandeling in Amsterdam zo comfortabel mogelijk te maken.

Uw wortelkanaalbehandeling in Amsterdam bij Tandartspraktijk de ZuidAs

Bent u op zoek naar een tandartspraktijk die een wortelkanaalbehandeling in Amsterdam uit kan voeren? Dan bent u bij Tandartspraktijk de ZuidAs aan het juiste adres. We voeren deze behandeling regelmatig uit, waardoor onze tandartsen veel ervaring hebben.

Neem contact op

Twijfelt u of een wortelkanaalbehandeling nodig is? Tijdens een controle kunnen wij uw tanden nauwkeurig nakijken en eventueel een foto maken. Zo weet u precies waar u aan toe bent. Neem daarom contact op met Tandartspraktijk de ZuidAs om een afspraak te maken voor uw wortelkanaalbehandeling in Amsterdam.

stipjes_horizontaal

Route

Accepteer marketing-cookies om Google Maps te kunnen bekijken.

stipjes_horizontaal