Dinsdag 25 juni, 2024

Tandvleeschirurgie Amsterdam

Bij een gezond gebit denkt u natuurlijk aan gezonde tanden, maar er speelt nog zoveel meer in uw mond. Zo is het ook belangrijk om oog te hebben voor uw tandvlees. Kleine tandvlees problemen kunnen uitlopen tot grote problemen, met pijnklachten of blijvende schade als gevolg. Daarom is het belangrijk om de juiste tandvlees behandeling te ondergaan. Bent u op zoek naar een expert op het gebied van tandvleeschirurgie in Amsterdam? Bij Tandartspraktijk De ZuidAs hebben we een deskundig team dat voor u klaar staat.

stipjes_horizontaal

Tandvleeschirurgie Tandartspraktijk De ZuidAs

Tandartspraktijk De ZuidAs heeft een ervaren team van specialisten, waaronder experts op het gebied van tandvleesbehandelingen. Onze tandartsen besteden tijdens iedere controle aandacht aan de staat van uw tandvlees, maar het is ook mogelijk om u door te verwijzen naar onze tandarts-parodontoloog. Deze professional heeft extra veel kennis op het gebied van tandvlees problemen en gaat samen met u op zoek naar de juiste oplossing.

Wat is tandvleeschirurgie?

Tandvleeschirurgie is de verzamelnaam voor verschillende operaties van het tandvlees. Zo is het bij een ontsteking mogelijk om ontstoken weefsel te verwijderen en om het tandvlees tijdelijk los te maken, zodat de wortels van de tanden goed gereinigd kunnen worden. Heeft u juist te weinig tandvlees door tandvleesproblemen? Dan kan er tijdens de tandvleeschirurgie een stuk van uw gehemelte gebruikt worden om dit te corrigeren. Dat heeft niet alleen esthetische voordelen, maar verbetert ook de gezondheid van uw gebit.

Wanneer is deze behandeling nodig?

Er zijn verschillende situaties waarin het nuttig kan zijn om een tandvleesbehandeling te ondergaan:

  • Uw tandvlees is ernstig beschadigd door parodontitis, een ontsteking van het tandvlees.
  • U heeft veel last van bloedend tandvlees, gepaard met pus of pijn.
  • Uw tandvlees is teruggetrokken, mogelijk door erfelijke factoren of door schade aan het tandvlees.

In al deze situaties is het belangrijk om het tandvlees te herstellen. Dit voorkomt verdere schade aan uw gebit.

Kosten van tandvleeschirurgie

Elk jaar worden op 1 januari de tarieven voor mondzorgpraktijken vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit. De kosten voor tandvleeschirurgie zijn afhankelijk van deze tarieven, maar ook van het type behandeling en de omvang van de operatie. Bij Tandartspraktijk De ZuidAs bespreken we de exacte kosten altijd eerst met u. Zo weet u wat u kunt verwachten wanneer u tandvleeschirurgie ondergaat.

Onze tarieven

Maak een afspraak

Heeft u last van tandvleesproblemen en wilt u graag behandeld worden door een ervaren tandarts-parodontoloog? Neem dan contact op met Tandartspraktijk De ZuidAs. We plannen zo snel mogelijk een afspraak met u in, zodat u binnen de kortste keren geholpen wordt. Voor een afspraak kunt u bellen naar 020 672 4747 of mailen naar info@tandartspraktijk-dezuidas.nl. We zijn elke werkdag bereikbaar vanaf 8:30 uur tot 17:00 uur. Op donderdag zijn we tot 21:00 bereikbaar en op zaterdag van 09:00 uur tot 17:00 uur. Bij spoedgevallen is onze praktijk te bereiken op 020 672 4747.

stipjes_horizontaal