Zondag 14 juli, 2024

Tanden bleken

Naarmate de jaren verstrijken, verkleuren uw tanden op natuurlijke wijze door verschillende invloeden, zoals tandglazuur, gekleurde voeding en medicijngebruik. Daarom laten steeds meer mensen hun tanden bleken bij de tandarts voor een stralender en witter gebit. Wilt u uw tanden bleken in Amsterdam? Bij onze praktijk maken we op maat gemaakte bleeklepels, waarmee u thuis uw tanden bleekt.

stipjes_horizontaal

Hoe werkt tanden bleken?

Tanden bleken doet u met waterstofperoxide in de vorm van een gel. Deze gel brengt u zorgvuldig aan op uw tanden, waardoor de gel doordringt tot uw tandbeen en glazuur. Hierdoor breken de moleculen af die verantwoordelijk zijn voor de verkleuring en ontstaat er een wittere kleur.

Tanden bleken bij de tandarts

In onze praktijk voeren we geen bleekbehandelingen uit, maar we bieden wel zeer betaalbare thuisbleekbehandelingen aan. Door veranderingen in de regelgeving zijn behandelingen in de praktijk niet meer zo gangbaar. Het vereist veel tijd in de tandartsstoel voor slechts beperkte resultaten tegen hoge kosten. Thuisbleken biedt daarentegen een flexibeler en voordeliger alternatief. In onze praktijk laat u op maat gemaakte bleeklepels maken, die u binnen twee dagen weer ophaalt met het bleekmiddel.

Tanden thuis bleken

Als u uw tanden thuis gaat bleken, dan ontvangt u twee op maat gemaakte mondlepels en een speciale blekende gel. Gedurende ongeveer 3 weken draagt u de mondlepels met de gel een aantal uur per dag. Voordat u begint, bepalen we samen hoeveel bleken verstandig is voor uw situatie. Tijdens het proces plannen we regelmatig controleafspraken om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt.

Als u in de toekomst opnieuw uw tanden wilt bleken, hoeft u alleen de bleekgel aan te schaffen. De mondlepels zijn herbruikbaar. Het is belangrijk dat u uw tanden niet te vaak bleekt. We adviseren altijd om eerst met uw tandarts te overleggen, voordat u opnieuw gaat bleken.

Nazorg tanden bleken

Na een thuisbleekbehandeling is het tandglazuur tijdelijk poreuzer. Om uw glimlach stralend te houden, raden we aan om gedurende de eerste 2 à 3 uur na de behandeling niet te eten. Daarnaast adviseren we u om de komende 48 uur de volgende zaken te vermijden:

  • Roken
  • Koffie en thee
  • Witte of rode wijn
  • Donkergekleurde frisdranken
  • Zure fruitsoorten
  • Rode sauzen
  • Kleurstof bevattend eten of drinken.

Zorg ook na een behandeling goed voor uw gebit. Poets uw tanden minstens twee keer per dag en reinig uw gebit grondig met behulp van een tandenstoker, interdentale rager en/of flosdraad. Maak daarnaast tweemaal per jaar een afspraak voor een periodieke controle bij zowel de mondhygiënist als de tandarts. Op deze manier behoudt u een gezond en stralend gebit.

Tanden bleken kosten

In Nederland zijn de kosten voor tanden bleken uniform voor elke tandartspraktijk. De Nederlandse Zorgautoriteit stelt jaarlijks de tarieven op. De meest recente tandartstarieven vindt u op de website van de Nederlandse Zorgautoriteit. Voor onze thuisbleekbehandeling betaalt u bij ons slechts € 264,-.

Vergoeding zorgverzekering

In de meeste gevallen biedt de basisverzekering geen dekking voor tanden bleken. Als u echter een aanvullende verzekering heeft, bestaat de mogelijkheid dat uw verzekeraar een deel van de behandeling vergoedt. Wilt u weten of uw verzekering deze behandeling dekt? Raadpleeg dan uw zorgpolis voor meer gedetailleerde informatie.

Neem contact op met Tandartspraktijk de ZuidAs

Heeft u nog vragen over onze behandeling tanden bleken? Neem dan contact met ons op via 020 672 4747 of stuur een mail naar info@tandartspraktijk-dezuidas.nl. Ons team beantwoordt graag al uw vragen. We zijn van maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 08.30 tot 17.00 uur en op zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur

stipjes_horizontaal