Zaterdag 25 mei, 2024

Spoed tandarts Amsterdam

Spoed tandarts nodig in Amsterdam? Bel direct met Tandartspraktijk De ZuidAs. Binnen onze openingstijden maken we tijd vrij om u te behandelen en kunt u, na het maken van een afspraak, bij de dienstdoende spoed tandarts terecht.

 1. Bij hoge spoed direct een afspraak
 2. Spoed tandarts vlak bij het centrum van Amsterdam
 3. Angst tandarts voor angstige patiënten
  Openingstijden:
 • Maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur
 • Donderdag van 8.30 tot 21.00 uur (’s avonds geopend)
 • Zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur
 • Zondag gesloten

stipjes_horizontaal

Kosten spoed tandarts

U betaalt voor een afspraak bij de spoed tandarts in Amsterdam hetzelfde als bij een gewone tandartsafspraak. Nog geen patiënt bij Tandartspraktijk De ZuidAs? Houd er rekening mee dat u de kosten direct dient te betalen. Dit kan via pin of contant. Neem ook uw identiteitsbewijs en zorgpas mee. Met onze zorgvergoedingcheck komt u er snel achter of uw behandeling vergoed wordt.

stipjes_horizontaal

Wel of geen spoedgeval?

Soms is het lastig te bepalen of u te maken heeft met een spoedgeval. U kunt dan altijd met onze tandartspraktijk in Amsterdam Oud-Zuid bellen. De assistente stelt vragen om de ernst van uw probleem vast te stellen. Bekijk wanneer er sprake is van een spoedgeval en hoe snel de tandarts u kan behandelen

Met spoed een behandeling nodig

BBij de volgende klachten raden we u aan om onze spoed tandarts in Amsterdam te bellen. U kunt dan zo snel mogelijk bij onze tandartspraktijk in Amsterdam Oud-Zuid terecht voor een behandeling.

 • Uitgevallen tand of kies na een ongeval
 • Afgebroken tand of kies na een val
 • Loszittende tand of kies na een ongeluk
 • Acute ontsteking die gepaard gaat met hoge koorts en een dikke wang
 • Niet te stelpen bloeding na het trekken van een tand of kies
 • Zenuwpijn in uw gebit

Wel klachten, maar geen spoedgeval

In de volgende gevallen is er niet altijd sprake van spoed, maar kunnen we wel op korte termijn een afspraak voor u inplannen. We raden u aan om voor meer informatie contact op te nemen

 • Pijnlijk kaakgewricht
 • Een pijnlijke tand of kies
 • Pijn na het trekken van een tand of kies
 • Tandvleesontsteking
 • Uitgevallen vulling
 • Uitgevallen kroon

stipjes_horizontaal

Bel direct de spoed tandarts

Wilt u langskomen bij onze spoed tandarts in Amsterdam? Bel ons dan altijd van tevoren. We vragen u naar uw klachten en vertellen u hoe snel we u kunnen behandelen.

stipjes_horizontaal

Tandartspraktijk in Amsterdam Oud-Zuid

Onze tandartspraktijk vindt u op Pieter Batstraat 21-27, midden in Amsterdam Oud-Zuid.

Met de fiets te bereiken in 5 minuten
Komt u op de fiets? Vanaf het Vondelpark is het slechts 5 minuten fietsen, vanaf het Museumplein zelfs maar 2 minuten. Vanuit de Apollobuurt, Oude Pijp en Nieuwe Pijp fietst u in 5 tot 10 minuten naar ons toe.

Metro- en tramhaltes op loopafstand
Met de tram en metro is onze tandartspraktijk gemakkelijk te bereiken. U stapt uit bij het Roelof Hartplein (2 minuten loopafstand) of op metro station De Pijp op de Ferdinand Bolstraat.

Halte Roelof Hartplein: tram 3, 12 en 24.

Metro halte De Pijp: metrolijn 52.

Accepteer marketing-cookies om Google Maps te kunnen bekijken.

Veelgestelde vragen

Kan ik naar de spoed tandarts gaan met tandpijn?
In het geval van een pijnlijke tand of kies spreken we meestal van klachten en niet van een spoedgeval. Uiteraard willen we u nog altijd zo snel mogelijk van uw tandpijn afhelpen, waardoor we op korte termijn een afspraak inplannen. Gaat het echt om ernstige pijn? Dan zien we het wel als spoedgeval en plannen we voor dezelfde dag nog een afspraak in.

Is de spoed tandarts duurder?
De tarieven van de spoed tandarts bij Tandartspraktijk De ZuidAs zijn hetzelfde als voor een bezoek bij onze gewone tandarts. Wilt u weten of uw behandeling vergoed wordt door uw zorgverzekeraar? Doe dan de zorgvergoeding check.

Wat is een spoedgeval bij de tandarts?
Niet elke klacht zien we gelijk als een spoedgeval. Voor de volgende zaken adviseren we u om direct contact op te nemen met onze spoed tandarts in Amsterdam: een acute ontsteking met hoge koorts en een dikke wang, een bloeding na het trekken van een kies of tand, zenuwpijn in het gebit en een uitgevallen, afgebroken of loszittende tand of kies na een ongeval

Kan ik ’s nachts terecht bij jullie spoed tandarts in Amsterdam?
We zijn ook buiten openingstijden bereikbaar voor spoedgevallen. Het is mogelijk dat we u doorverwijzen naar de Tandartsspoedpraktijk in Amsterdam. Anders plannen we een afspraak met u in voor de volgende dag.