Zondag 14 juli, 2024

Restauratieve tandheelkunde

Als u problemen met uw gebit ervaart, dan is restauratieve tandheelkunde een mogelijke oplossing. Los gebitspijn of onzekerheid over uw tanden op met een behandeling bij Tandartspraktijk de ZuidAs. Kom langs in onze praktijk voor restauratieve tandheelkunde in Amsterdam.

Wat is restauratieve tandheelkunde?

Onder restauratieve tandheelkunde verstaan we het herstellen van verloren gegane weefsel en gebitselementen. Met behulp van deze tandheelkunde herstelt u het gebit naar de oorspronkelijke vorm, functie en esthetiek.

Wanneer wordt restauratieve tandheelkunde toegepast?

Restauratieve tandheelkunde kan bij verschillende gebitsproblemen worden toegepast. Bijvoorbeeld wanneer u een tand of kies verliest. Daarnaast is dit een oplossing bij ernstige slijtage of beschadigingen aan uw gebit.

Mogelijke oorzaken van de problemen

Een slecht gebit wordt in veel gevallen veroorzaakt door een slechte mondverzorging, verkeerde eetgewoontes en een gebrek aan periodieke controles bij de tandarts. Dit zorgt veelal voor het ontstaan van cariës en het vormen van tandsteen. Erfelijke factoren spelen ook een rol bij het veroorzaken van een slecht gebit.

Verschillende behandelingen

De restauratieve tandheelkunde kent verschillende behandelingen. Herstel uw gebit met een van de volgende behandelingen:

Bij complexere behandelingen stellen we een complex behandelplan op. Dit plan spreken we van te voren uitgebreid met u door.

De voordelen van restauratieve tandheelkunde

Als u kiest voor restauratieve tandheelkunde, dan herstelt u in één behandeling uw gebitsproblemen. Hiermee kiest u voor een gezonder en sterker gebit. U lost gebitspijn op of voorkomt deze. Daarbij bent u na de restauratieve behandeling weer zelfverzekerd over uw gebit.

Valt restauratieve tandheelkunde binnen mijn zorgverzekering?

Restauratieve tandheelkunde wordt niet gedekt in de basis zorgverzekering. Heeft u een aanvullende tandartsverzekering opgenomen in uw pakket? Dan bestaat de kans dat restauratieve tandheelkundige behandelingen vergoed worden door uw verzekeraar. Bekijk uw polis of neem contact op met uw verzekeraar als meer informatie wilt.

Restauratieve tandheelkunde Amsterdam

In onze praktijk in Amsterdam wordt u behandeld door gediplomeerde tandartsen. We stellen het behandelplan samen met u op en alle stappen spreken we van te voren door.

stipjes_horizontaal

Accepteer marketing-cookies om Google Maps te kunnen bekijken.

stipjes_horizontaal

Neem contact op

Heeft u een vraag over restauratieve tandheelkunde of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact met ons op via de onderstaande buttons.

stipjes_horizontaal