Dinsdag 25 juni, 2024

Orthodontie Amsterdam

Iedereen geniet van een stralende glimlach, maar wat doet u wanneer uw gebit niet helemaal past bij het ideaalbeeld dat u voor ogen hebt? Of wanneer uw tanden klachten veroorzaken omdat zij niet in de gewenste positie staan? Dan biedt orthodontie een uitkomst. Ontdek hier wat er mogelijk is op het gebied van orthodontie in Amsterdam.

stipjes_horizontaal

Orthodontie Tandartspraktijk De ZuidAs

Tandartspraktijk De ZuidAs biedt verschillende soorten orthodontie in Amsterdam aan. Zo kunt u bij ons terecht voor facings maar ook voor een onzichtbare beugel. Ons team vol experts staat voor u klaar om de ideale glimlach te creëren, zowel voor kinderen als voor volwassenen. Zo geniet u niet alleen van een mooie uitstraling, maar ook van een gezond gebit.

Wanneer een beugel?

Misschien wilt u een beugel laten plaatsen zodat u uiteindelijk van een prachtig recht gebit geniet. Daarnaast kan een beugel belangrijk zijn voor de gezondheid van uw gebit. Scheve tanden kunnen het lastiger maken om een goede mondhygiëne te behouden, wat uiteindelijk voor vervelende klachten zorgt. Door de scheve tanden te corrigeren, is de kans op tandproblemen aanzienlijk kleiner.

Ons behandelproces

U heeft interesse in orthodontie in Amsterdam, maar wat houdt dit precies in? Wanneer u bij Tandartspraktijk De ZuidAs een afspraak maakt, start u een traject dat uit verschillende stappen bestaat.

Onderzoek

Voordat we een beugel aan kunnen meten, is het belangrijk om te weten wat het startpunt is. Tijdens een eerste afspraak onderzoeken we uw gebit. We kijken welke problemen er spelen, maken foto's en een afdruk van uw gebit. 

Behandelplan opstellen

Aan de hand van het onderzoek kunnen we bepalen wat er nodig is om uw ideale gebit te creëren. Welke beugel ondersteunt uw gebit het beste? En zijn er behandelingen nodig voordat we deze beugel plaatsen? Samen met u bespreken we het complete behandelplan, zodat u precies weet wat u mag verwachten.

Onzichtbare beugel plaatsen

Na het opstellen van het behandelplan creëren we een op maat gemaakte beugel. Deze plaatsen we tijdens een volgende afspraak. Bij onzichtbare beugels gaat het om kleine ankerpunten die we op uw tanden plaatsen. Vervolgens krijgt u losse beugels mee naar huis, die u wekelijks vervangt.

Controles

Om de staat van uw tanden goed in de gaten te houden, voeren we regelmatig controles uit. Zo zien we of de beugel doet wat we voor ogen hadden en kunnen we eventueel de behandeling bijschaven.

Vergoeding orthodontie

Of uw nieuwe beugel vergoed wordt door uw zorgverzekering is afhankelijk van verschillende factoren. Soms valt de vergoeding onder een aanvullende verzekering, terwijl u bij andere verzekeraars een tandartsverzekering moet afsluiten. Ook het maximaal vergoedde bedrag verschilt per verzekeraar en uw leeftijd kan een rol spelen.

Kosten orthodontie

Wilt u weten wat het plaatsen en onderhouden van uw beugel precies gaat kosten? De kosten voor orthodontie verschillen per beugel en behandeling. We doen indien gewenst vooraf een kostenraming, zodat u een duidelijk beeld heeft van de kosten die bij uw beugel komen kijken.

Interesse? Schrijf u in bij Tandartspraktijk De ZuidAs

Bent u op zoek naar een expert op het gebied van orthodontie in Amsterdam? Laat u dan helpen door Tandartspraktijk De ZuidAs. Onze ervaren orthodontisten helpen u graag, zodat u van een stralende glimlach geniet. Neem contact met ons op om u in te schrijven en direct een afspraak in te plannen.

stipjes_horizontaal