Dinsdag 25 juni, 2024

Mondhygiënist Amsterdam

Een goede mondhygiëne is een vereiste voor een gezond gebit. Bezoek regelmatig onze mondhygiënist in Amsterdam en voorkom gebitsproblemen. De mondhygiënist reinigt uw gebit grondig en geeft u poetsinstructies mee, om zo uw mondhygiëne te verbeteren.

De EMS Piezon Master 700 en de laatste ontwikkeling op dit gebied zoals de EMS Airflow Prophylaxis Master staan tot hun beschikking.

  1. Compleet pakket tandheelkundige zorg
  2. Preventieve mondzorg
  3. Gebruik van nieuwste technieken
  4. Zes ervaren mondhygiënisten
  5. Ook ’s avonds en in het weekend geopend

Bel ons voor meer informatie of maak direct een afspraak bij een van onze mondhygiënisten.

stipjes_horizontaal

Wanneer naar de mondhygiënist?

Mondhygiënisten weten alles over de gezondheid van het gebit en reinigen uw gebit grondig om tandheelkundige problemen te verhelpen of te voorkomen. Soms wordt u door een tandarts doorverwezen, maar ook zonder verwijzing bent u welkom. Bijvoorbeeld als u de volgende mondproblemen heeft:

Bloedend tandvlees
Hoewel bloedend tandvlees in eerste instantie onschuldig lijkt, kan het grote gevolgen hebben voor uw gebit. Bloedend tandvlees is een teken dat het tandvlees ontstoken is. De ontsteking van het tandvlees zet zich in sommige gevallen voort richting het kaakbot, dat de wortels van de tanden en kiezen omvat. In het ergste geval wordt het kaakbot door het lichaam afgebroken, waardoor de tanden en kiezen los komen te staan. Het is dus belangrijk om het tandvlees weer zo snel mogelijk gezond te krijgen. De mondhygiënist brengt de huidige conditie van het tandvlees in kaart, reinigt het gebit en geeft adviezen om uw tandvlees zo snel mogelijk weer gezond te krijgen.

Terugtrekkend tandvlees
Bij terugtrekkend tandvlees verplaatst het tandvlees zich naar beneden (bij de onderkaak) of naar boven (bij de bovenkaak), waardoor de tanden als het ware bloot komen te liggen. Dit veroorzaakt in sommige gevallen pijn tijdens het eten of drinken van koud of juist warm voedsel. Terugtrekkend tandvlees kan betekenen dat het tandvlees ontstoken is, maar ook het gevolg zijn van op de verkeerde manier uw tanden poetsen. De mondhygiënist kijkt graag samen met u naar de oorzaak van het terugtrekkend tandvlees. Door het gebit grondig te reinigen en door uw poetstechniek aan te passen heeft u snel weer een gezond gebit.

Slechte adem
Een slechte adem kan u onzeker maken. Goed uw tanden poetsen en spoelen met mondwater zijn niet altijd voldoende voor een geurloze adem. De mondhygiënisten van tandartspraktijk de ZuidAs helpen u graag bij uw mondhygiëne, zodat u geen zorgen meer heeft over een slechte adem.

Veel of vaak terugkerende gaatjes
Als u vaak gaatjes heeft, verwijst de tandarts u door naar de mondhygiënist om de oorzaak van de gaatjes te bekijken en aan te pakken. Regelmatige, grondige reiniging van het gebit kan een oplossing zijn, maar ook het aanbrengen van fluoride is een optie.

Tandsteen, tandplak of aanslag op het gebit
Iedereen heeft tandplak. Het is niet altijd gemakkelijk om zelf alle plak te verwijderen. Tandplak dat niet wordt verwijderd vormt zich tot tandsteen, dat we zelf niet weg kunnen halen. Een teveel aan tandplak veroorzaakt gaatjes, dus het is belangrijk dat de overtollige tandplak en tandsteen worden verwijderd. De mondhygiënisten reinigen uw gebit grondig, zodat er geen tandplak, tandsteen of aanslag achterblijft. Zo verkleinen we voor u de kans op gaatjes.

stipjes_horizontaal

Preventieve behandelingen

Ook als u geen problemen heeft met de gezondheid van uw gebit, is een halfjaarlijks bezoek aan de mondhygiënist aan te raden. Met een grondige reiniging van het gebit en goede poetsadviezen houdt u een gezond gebit en voorkomt u problemen. Een goede mondhygiëne beïnvloedt daarnaast de levensduur van vullingen, facings en kronen positief.

stipjes_horizontaal

Vergoeding behandelingen mondhygiënist

De kosten voor behandelingen door de mondhygiënist worden vanuit de basisverzekering vergoed voor kinderen tot 18 jaar. Voor iedereen boven de 18 jaar geldt dat de kosten vaak alleen vergoed worden vanuit een aanvullende verzekering voor tandzorg. Voor de exacte bedragen die u vergoed krijgt, neemt u contact op met uw zorgverzekeraar.

Kosten mondhygiënist

De tarieven voor tandzorg en mondhygiënist zijn landelijk vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Bekijk de tarieven voor mondhygiëne:

M01 Preventieve voorlichting en/of instructie, per vijf minuten € 13,52
M02 Consult voor evaluatie van preventie, per vijf minuten € 13,52
M03 Gebitsreiniging, per vijf minuten € 13,52
M05 Beslijpen en/of behandelen melkelement € 27,13
M10 Fluoridebehandeling, methode I € 27,63
M20 Fluoridebehandeling, methode II € 22,10
M32**  Eenvoudig bacteriologisch onderzoek € 18,09
T11 Onderzoek van het tandvlees met pocketstatus € 146,43
T12 Onderzoek van het tandvlees met parodontiumstatus € 174,85
T21 Grondig reinigen wortel, complex € 32,56
T22 Grondig reinigen wortel, standaard € 24,12

Ervaringen bij onze mondhygiënisten

‘Hoewel ik gewoon 2x per dag mijn tanden poets, had ik iedere keer opnieuw een gaatje. De tandarts stuurde mij door naar mondhygiënist Kewita. Zij gaf mij instructies om mijn mond nog schoner te houden. Nu heb ik veel minder last van gaatjes.’

- René, 45 jaar uit Amsterdam

‘Geesje heeft mij heel fijn geholpen om van mijn slechte adem af te komen. Ik schaamde me er best wel voor, maar zij stelde mij gerust en gaf me goede adviezen.’

- Laura, 33 uit Amsterdam

stipjes_horizontaal

Maak een afspraak

Heeft u last van een van bovenstaande gebitsproblemen of wilt u dit juist voorkomen? Maak direct een afspraak bij tandartspraktijk de ZuidAs of bel 020 672 4747 voor meer informatie.

Route

Accepteer marketing-cookies om Google Maps te kunnen bekijken.

stipjes_horizontaal