Zondag 14 juli, 2024

Kronen en bruggen plaatsen

Het plaatsen van kronen en bruggen biedt uitkomst om een ontbrekende tand of kies te vervangen. Bij het ontbreken van een tand of kies ervaart u wellicht een belemmering om vrijuit te lachen of op uw gemak te praten. Het is ook vervelend om tijdens het eten een tand of kies te moeten missen. Wilt u van het ongemak van een gebroken tand, beschadigde kies of missend gebitselement af? Neem dan contact op met Tandartspraktijk de ZuidAs in Amsterdam om een afspraak te maken.

stipjes_horizontaal

Oorzaken ontbreken tand of kies

Er zijn allerlei oorzaken die tot het ontbreken van een tand of kies leiden of voor een beschadiging aan uw gebit zorgen. Bijvoorbeeld door een ongeval, waarbij uw tand verloren is gegaan, maar ook door ontsteking, slijtage of ouderdom. Kronen en bruggen zorgen ervoor dat uw gebit er weer verzorgd uitziet en nemen al het ongemak weg.

stipjes_horizontaal

Kronen en bruggen

Kronen en bruggen zijn vervangende elementen voor ontbrekende tanden of kiezen. De oorspronkelijke vorm van uw tand of kies komt na het plaatsen van een kroon of brug terug. Dit geldt eveneens voor de functionaliteit, want het is gemakkelijker om met de vervangende elementen voedsel te kauwen. Een kroon is toe te passen ter vervanging van een tand of kies. Indien het niet mogelijk is om een kroon te plaatsen, biedt een brug of wellicht het plaatsen van een implantaat uitkomt.

Bruggen voorbeelden

Kronen bij Tandartspraktijk de ZuidAs

Wilt u een kroon laten plaatsen bij Tandartspraktijk de ZuidAs in Amsterdam dan komt u terecht in een moderne tandheelkundige praktijk, een tandarts met professioneel materiaal voor uw mond. Ons team bestaat uit tandartsen, mondhygiënisten en specialisten en voorzien u van de beste tandheelkundige zorg. Het plaatsen van een kroon of brug valt onder cosmetische tandheelkunde. Bij een beschadigde tand of afgebroken kies is het plaatsen van een porseleinen kroon een prima oplossing.

Kronen voorbeelden
Kroon, een kapje over tand of kies

Implantaten

U heeft bij het ontbreken van een tand of kies de mogelijkheid om voor het laten plaatsen van een implantaat te kiezen. Dit is bijvoorbeeld een uitstekende keuze als er te weinig kiezen of tanden over zijn om een brug te plaatsen. Het voordeel van implantaten is dat deze vaster zitten en er sprake is van minder botafbraak. De uitstraling en vorm van uw gezicht blijft hierdoor beter behouden.

stipjes_horizontaal

De behandeling van de tandarts per stap

De te plaatsen kroon bestaat uit een kapje van porselein dat over uw tand geschoven wordt. Het porseleinen kapje komt pas op uw tand na het verwijderen van tandweefsel rondom de tand. Dit is nodig om ruimte voor het plaatsen van de kroon te creëren.

Tarieven voor een kronen en bruggen behandeling

De tarieven voor het plaatsen van kronen en bruggen zijn landelijk vastgesteld. U heeft bij ons de mogelijkheid om rechtstreeks inzage in de tarievenlijst met actueel overzicht van de kosten te krijgen.

Contact onze praktijk in Amsterdam: maak een afspraak voor een kroon of een brug

Onze tandartspraktijk in Amsterdam is in Oud-Zuid gevestigd en is zowel met de fiets als met de auto en het openbaar vervoer gemakkelijk te bereiken. Tandartspraktijk de ZuidAs bestaat uit een professioneel en enthousiast team. Naast tandartsen maken ook een implantoloog, orthodontist en kaakchirurg deel uit van ons team met professionals. Deze krijgen ondersteuning van onze tandartsassistenten en mondhygiënisten. Dit betekent dat u bij ons een brede variatie aan tandheelkundige zorg vindt.

kronen-400

stipjes_horizontaal