Zondag 14 juli, 2024

Klikgebit

Een klikgebit biedt een doeltreffende oplossing voor mensen die moeite hebben met loszittende protheses, wat kan leiden tot ongemak tijdens het eten of praten. Door het klikgebit stevig vast te klikken op implantaten, krijgt u de ondersteuning die u nodig heeft en voelt het alsof het uw eigen gebit is. Wilt u een klikgebit laten plaatsen in Amsterdam? Onze tandartsen beschikken over de benodigde expertise en vaardigheden om een klikgebit op maat voor u te ontwikkelen.

stipjes_horizontaal

Soorten klikgebitten

Er bestaan twee soorten klikgebitten: een met drukknoppen en een met een stegverbinding. De stegverbinding gebruiken we het meest vanwege de betere stabiliteit, het stevigere houvast en de beperkte slijtage. Een klikgebit met drukknoppen is compacter en houdt u gemakkelijker schoon. Welk type klikgebit het meest geschikt is voor u, bespreekt u samen met uw tandarts tijdens een consult.

Klikgebit behandeling

Als u een klikgebit laat plaatsen, beginnen we met een eerste consult. Tijdens deze afspraak onderzoekt de tandarts uw mond en bespreken we samen de verschillende opties en kosten. Vervolgens maken we van zowel uw onder- als bovenkaak een afdruk met gips om het klikgebit op maat te maken. Aangezien we het klikgebit op implantaten plaatsen, moeten we een operatieve ingreep uitvoeren. De operatieve ingreep omvat drie afzonderlijke behandelingen, namelijk:

  • Het plaatsen van de implantaten
  • Hechtingen verwijderen
  • Controle van het genezingsproces.

Nadat de implantaten zijn geplaatst en uw mond is genezen, bevestigen we uw klikgebit. Dit gebeurt meestal binnen een periode van acht tot twaalf weken na de implantatieprocedure.

Voordelen en nadelen van een klikgebit

Een klikgebit heeft diverse voordelen en nadelen. We hebben deze voordelen en nadelen voor u op een rijtje gezet, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken met uw tandarts. We adviseren u altijd over de mogelijkheden die het beste bij uw situatie passen. Maak daarom een afspraak en bespreek de verschillende mogelijkheden tijdens een consult.

Voordelen van een klikgebit

  • Het gebit zit vast in uw mond, waardoor u ook geen kleefpasta’s meer nodig heeft.
  • Een vaste prothese geeft minder irritaties, omdat er geen randjes in uw tandvlees drukken.
  • Door de implantaten slinken uw kaken minder, wat zorgt voor een stabielere pasvorm van het klikgebit.
  • Een klikgebit heeft geen verhemelteplaat, waardoor uw gehemelte volledig vrij is en u het klikgebit bijna niet voelt.

Nadelen van een klikgebit

  • Er is een chirurgische ingreep vereist voor de plaatsing van de implantaten.
  • Er zijn regelmatig tandarts- en mondhygiënecontroles nodig, minstens één keer per jaar.
  • Er bestaat een risico dat de implantaten niet volledig integreren met het kaakbot.

Kosten klikgebit

In Nederland zijn de kosten voor behandelingen in tandartspraktijken gelijkgesteld. Jaarlijks stelt de Nederlandse Zorgautoriteit de tarieven vast. Voor de meest actuele tandartstarieven verwijzen we u graag naar de website van de Nederlandse Zorgautoriteit.

Vergoeding klikgebit

Vaak komt u met uw basisverzekering in aanmerking voor een volledige vergoeding van uw klikgebit. Het is echter belangrijk om te weten dat hierbij een eigen bijdrage en mogelijk een eigen risico van toepassing zijn. We raden altijd aan om eerst uw zorgpolis te raadplegen en bij eventuele vragen contact op te nemen met uw zorgverzekeraar. Op die manier bent u goed geïnformeerd over welke kosten uw verzekering dekt.

Neem contact op met Tandartspraktijk de ZuidAs

Wilt u een klikgebit laten plaatsen in Amsterdam en heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op via 020 672 4747 of stuur een e-mail naar info@tandartspraktijk-dezuidas.nl. Ons team staat voor u klaar van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur en op zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur. We beantwoorden graag al uw vragen.

stipjes_horizontaal