Zaterdag 25 mei, 2024

Implantaten Amsterdam

Een ontbrekende tand kan u verhinderen vrijuit te parten of lachen. Bovendien kunt u er last van hebben tijdens het eten. Het ontbreken van tanden of kiezen kan diverse oorzaken hebben, zoals ouderdom, slijtage, een ontsteking of door een ongeluk. In alle gevallen is het natuurlijk erg vervelend als u tanden of kiezen mist. Een implantaat, een titanium schroef die we als kunstwortel plaatsen in uw kaak, kan hiervoor een oplossing bieden.

Verwijzing voor implantologische behandeling in Amsterdam

Patiënten die in aanmerking komen voor een implantologische behandeling verwijst Tandartspraktijk de ZuidAs door naar Verwijspraktijk Amsterdam Zuid. U kunt direct een afspraak maken door te bellen naar 020 672 4747 of het contactformulier in te vullen.

Navigeer direct naar:

stipjes_horizontaal

Wat is een implantaat?

Een implantaat is gemaakt van titanium: een materiaal dat door het menselijk lichaam bijzonder goed geaccepteerd wordt. Waar mogelijk wordt een implantaat in het kaakbot geplaatst als basis voor kroon- of brugwerk en in sommige gevallen bij een klik- of kunstgebit. Het voordeel van een implantaat is dat de omliggende tanden en kiezen op hun plaats blijven, waardoor botafbraak voorkomen wordt. Het voorkomen van botafbraak is erg belangrijk, want dit fenomeen kan zorgen voor een veranderde gezichtsuitstraling.

Voordelen van implantanten

 • Een implantaat vormt de basis voor tanden, kiezen of een klikgebit
 • Implantaten behoren tot een veilige behandelmethode
 • Implantaten zijn belastbaar en gaan lang mee
 • Implantaten zorgen ervoor dat u zonder problemen kunt lachen, eten en praten

Implantaten

stipjes_horizontaal

Waar wordt een implantaat van gemaakt?

Implantaten worden gemaakt van een lichaamsvriendelijk materiaal, dit zorgt ervoor dat het implantaat gemakkelijk vastgroeit in het bot en het lichaam het implantaat accepteert. Meestal worden implantaten gemaakt van titanium dat eventueel voorzien is van een keramische laag.

Waar wordt het implantaat geplaatst?

De implantaten worden waar mogelijk in het kaakbot geplaatst. Dit zorgt voor de basis van kronen en bruggen en wordt succesvol toegepast bij kunstgebitten. Een groot voordeel bij het vervangen van enkele tanden of kiezen is dat de omringende elementen niet verplaatsen en daardoor botafbraak voorkomen kan worden. Bij een kunstgebit is het nog belangrijker om botafbraak tegen te gaan. Dit is belangrijk om de vorm en uitstraling van het gezicht te behouden. Implantaten zorgen ervoor dat het kunstgebit goed vastzit.

Toepassing van implantaten

Het plaatsen van implantaten is mogelijk wanneer het bot volgroeid is. Verder zijn er weinig tot geen beperkingen en kunnen de implantaten tot op hoge leeftijd geplaatst worden. Zoals eerder genoemd is het verlies van tanden en kiezen niet alleen maar het gevolg van ouderdom. Het is ook mogelijk tanden en kiezen te verliezen door ongelukken. Daarnaast komt het steeds vaker voor dat er tanden of kiezen verwijderd worden omdat een zenuw niet geneest.

De toename van de mogelijkheden voor vergoedingen van verschillende verzekeringsmaatschappijen zorgt ervoor dat er gemakkelijker gebruikgemaakt wordt van implantaten. Weet u niet zeker of een implantaat een passende oplossing is voor uw probleem? Neem dan contact met ons op via onderstaande knoppen.

stipjes_horizontaal

Implantaten

Het plaatsen van een implantaat in Amsterdam

Van het plaatsen van een implantaat zullen patiënten niet veel voelen. De patiënt zal goed verdoofd worden, waardoor er geen pijnlijk gevoel ontstaat. Het is raadzaam om na de plaatsing van het implantaat en de afname van de verdoving pijnstillers in te nemen. Gemiddeld zullen 2 op de 10 patiënten last krijgen van zwellingen en blauwe plekken. Deze zwellingen en blauwe plekken zullen binnen 1 tot 2 weken verdwenen zijn.

Wanneer zijn implantaten niet geschikt?

Het is ook mogelijk dat implantaten niet geschikt zijn voor u. Hieronder hebben we een aantal voorbeelden van wanneer implantaten niet geschikt zijn:

 • Slechte mondhygiëne
  • Implantaten en kronen gaan niet verloren door het ontstaan van gaatjes, maar het verliezen ervan is wel degelijk mogelijk. Wanneer de mond niet goed verzorgd wordt kunnen er, net als bij echte tanden en kiezen, ontstekingen ontstaan. Deze ontstekingen kunnen er uiteindelijk voor zorgen dat het implantaat verloren gaat.
 • Roken
  • Roken heeft een negatief effect op het plaatsen van implantaten. Dit komt doordat de rook het plaatsingsgebied vervuilt en de wondgenezing verslechtert. Wanneer er sprake is van een slechte doorbloeding kan dit leiden tot het niet vastgroeien van het implantaat.
 • Medicijngebruik
  • Patiënten met diabetes en hartafwijkingen krijgen allerlei medicijnen toegediend. Sommige van deze medicijnen kunnen een goede wondgenezing in de weg staan. Wanneer er goed contact is tussen de implantoloog en de behandelend arts is het mogelijk de implantaten te plaatsen.

Mogelijke problemen met implantaten

Het plaatsen van een implantaat heeft een succespercentage van 96%. Helaas kan er altijd iets misgaan. Zo is het bijvoorbeeld altijd mogelijk dat het implantaat zich niet wil hechten aan het bot. Een mogelijke oplossing hiervoor is het implantaat verwijderen en vervangen door een dikker of langer implantaat. Het goed onderhouden van een goede mondhygiëne blijft belangrijk. Dit voorkomt allerlei vervelende ontstekingen.

Vergoeding van het plaatsen van uw implantaat

Om te ontdekken wat uw verzekeringsmaatschappij voor u kan doen en wat zij vergoeden kunnen wij een aanvraag doen bij uw verzekeringsmaatschappij.

Vragen over implantaten in Amsterdam?

Meer informatie nodig over implantaten of wilt u weten of een implantaat voor u uitkomst kan bieden? Neem contact gerust contact op. U kunt ons bereiken door te bellen naar 020 672 4747 of het contactformulier in te vullen.

Route

Accepteer marketing-cookies om Google Maps te kunnen bekijken.

stipjes_horizontaal

Nederlandse Vereniging voor Orale Implantologie

Voor meer informatie over implantaten kunt u terecht op de website van de NVOI (Nederlandse Vereniging voor Orale Implantologie).

stipjes_horizontaal