Zaterdag 25 mei, 2024

Cosmetische tandheelkunde

Cosmetische tandheelkunde, ook wel esthetische tandheelkunde genoemd, richt zich voornamelijk op de voorste tanden van het gebit. Een stralende glimlach boost uw zelfvertrouwen en vergemakkelijkt zo uw dagelijks functioneren. Tandartspraktijk de ZuidAs in Amsterdam bezorgt u die stralende lach. Op deze pagina bekijkt u een greep uit onze diensten:

Bij onze cosmetische behandelingen staan onder andere de stand, vorm en kleur van uw tanden centraal, maar ook uw wensen:

  1. We behandelen volgens de nieuwste technieken
  2. Persoonlijke benadering van uw wensen
  3. Voor het beste resultaat werken we nauw samen met tandtechnici
  4. U bent bij ons ook ’s avonds en ’s zaterdags welkom

stipjes_horizontaal

Behandelingen cosmetische tandheelkunde

Cosmetische tandheelkunde heeft als doel het gebit optisch te verfraaien. Daarbij kunt u denken aan facings, tanden bleken, witte opvullingen en het plaatsen van kronen. We vertellen u graag meer over wat we doen, zodat u een goede indruk krijgt van waar we goed in zijn en u zich alvast kunt oriënteren. Vindt u het moeilijk om te bepalen hoe we u het beste kunnen behandelen? Dat is geen probleem. Onze tandartsen voorzien u graag van persoonlijk advies over de juiste cosmetische behandeling. Neem contact op met onze praktijk.

Tanden bleken

Voor een stralend wit gebit kunt u uw tanden bleken. Door de jaren heen slijt het tandglazuur, met verkleuring van de tanden als resultaat. Als u uw tanden een aantal tinten witter wilt maken, is thuisbleken een relatief eenvoudige optie. Bij het eerste consult krijgt u van ons twee speciaal op maat gemaakte mondlepels mee, die u thuis kunt gebruiken om uw tanden te bleken. Met een blekende gel moet u twee à drie weken lang een aantal uur per dag de mondlepels in uw mond dragen. Gedurende deze periode controleren we de vorderingen van het tanden bleken.

U kunt de mondlepels opnieuw gebruiken. Als u later uw tanden opnieuw wilt bleken, dan hoeft u dus alleen de blekende gel bij ons op te halen. Het is echter niet verstandig om uw tanden te vaak te bleken. Als u voor een tweede keer uw tanden wilt bleken, overleg dan eerst met uw tandarts.

Facings

Het plaatsen van facings is een steeds populairdere behandeling binnen de cosmetische tandheelkunde. De tandheelkundige verwijdert hierbij aan de voorzijde een klein laagje tandweefsel en plaatst vervolgens een laagje porselein. Met facings kunt u een schitterend resultaat bereiken met een relatief geringe verwijdering van tandweefsel. Facings vullen spleetjes op tussen uw tanden, vullen afgebroken tanden op en maken scheefstaande tanden recht. We hanteren altijd de juiste kleur facings, zodat verkleurde tanden niet langer opvallen. Kortom: facings zorgen voor een prachtig ogend, symmetrisch resultaat.

Lees meer over onze facings

Witte vullingen

Uw huidige vullingen vervangen door witte vullingen zorgt ervoor dat u nooit meer ziet dat u een gaatje heeft gehad. We gebruiken de nieuwste generatie composieten en die zijn van dusdanig hoge kwaliteit dat uw gebit er na behandeling er weer perfect uitziet. Bovendien is de hechting van onze witte vullingen zeer goed, met een sterkere tand na het vullen als resultaat.

Porseleinen kronen

Als u een verzwakte tand heeft, bijvoorbeeld door een grote vulling of wortelkanaalbehandeling, is een porseleinen kroon de fraaiste optie. Kort gezegd is een kroon niets meer dan een kapje van porselein dat we over uw tand plaatsen. We verwijderen rondom de tand een kleine hoeveelheid tandweefsel om ruimte te maken voor de porseleinen kroon. Zo kunnen we de vorm, stand en kleur van de tand professioneel aanpassen. Met een porseleinen kroon verstevigen en verfraaien we de tand met slijtvast materiaal.

stipjes_horizontaal

Prijzen cosmetische tandheelkunde

Voor iedere cosmetische behandeling hanteren we andere prijzen. Veel kosten zijn landelijk bepaald door de Nederlandse Zorgautoriteit. Voorafgaand aan de cosmetische behandeling bespreekt de tandarts wat de exacte kosten voor u zullen zijn.

stipjes_horizontaal

Voor-en-na-foto’s

Voor een overzicht met resultaten van onze verschillende behandelingen bekijkt u onderstaande voor-en-na-foto’s. De linker foto laat de situatie vóór de behandeling zien, de rechter foto het resultaat.

stipjes_horizontaal

Nieuwe composiet-facings
Luke Bosker, onze cosmetisch tandarts, heeft bij deze patiënt twee oude composiet-facings op de middelste voortanden vervangen voor twee nieuwe composiet-facings. De samenstelling van de facings is qua kleur en vorm zeer goed passend te maken bij de rest van het gebit. Zo zorgen we voor een prachtig kostenbesparend resultaat dat bovendien natuurlijk oogt.
Cosmetische behandeling Tandartspraktijk de ZuidAs

stipjes_horizontaal

Nieuwe composiet-facings op middelste boventanden
ok bij onderstaand gebit zijn oude composiet-facings vervangen voor nieuwe exemplaren op de middelste boventanden. Ook hier zorgde dit voor een prachtig en natuurlijk ogend resultaat.
Cosmetische behandeling Tandartspraktijk de ZuidAs

stipjes_horizontaal

Nieuwe facings boventanden
De wens van deze patiënt was een complete vervanging van al haar oude composiet-facings op haar boventanden. Onze cosmetisch tandarts heeft de oude facings verwijderd en vervolgens prachtige nieuwe facings gemaakt en geplaatst, met een stralende lach als resultaat.
Cosmetische behandeling Tandartspraktijk de ZuidAs

stipjes_horizontaal

Slijtage aangepakt met composiet
Onderstaande patiënt had last van forse slijtage aan het gehele gebit. Zijn gebit is weer prachtig opgebouwd met composiet.
Cosmetische behandeling Tandartspraktijk de ZuidAs

stipjes_horizontaal

Versleten en verouderd gebit hersteld met facings
Deze patiënt stoorde zich aan het verouderde uiterlijk van zijn gebit en wilde graag wat laten doen aan de slijtage. Zijn gebit is opnieuw opgebouwd door composiet-facings te plaatsen. Nu heeft deze patiënt weer een mooi gebit en vertrouwen in zijn lach.
Cosmetische behandeling Tandartspraktijk de ZuidAs

stipjes_horizontaal

Correctie van verkleurde voortanden
De patiënt in onderstaande foto’s wilde graag iets doen aan de verkleuring van de twee middelste grote voortanden en één kleine voortand. De cosmetisch tandarts heeft twee porseleinen facings over de twee grote middelste voortanden geplaatst en een composiet-facing over de kleinere voortand. Hiermee is de verkleuring netjes weggewerkt en zien de tanden er mooier en symmetrisch uit.
Cosmetische behandeling Tandartspraktijk de ZuidAs

stipjes_horizontaal

Ervaringen van onze klanten:

‘Op mijn bruiloft kon een stralende lach natuurlijk niet ontbreken. Ik wilde mijn tanden dus graag iets witter hebben. Onder begeleiding van tandarts de ZuidAs ging ik thuis aan de slag met tanden bleken. Na 2 weken had ik al het resultaat waar ik op hoopte: top!’

- Sascha, 32 jaar uit Amsterdam

‘Mijn donkere vullingen verpestte het aanzicht van mijn gebit. Tandarts de ZuidArts verving deze voor witte exemplaren. Je ziet nu niet eens dat ik vullingen heb: ik ben weer helemaal gelukkig.’

- Monique, 46 uit Amsterdam

‘Ik vind de tandarts niet prettig, dus ik was al een lange tijd niet geweest. Toen mijn tand afbrak moest ik wel. Gelukkig weten ze bij tandarts de ZuidAs raad met tandartsangst. Ze hebben rustig en pijnloos facingen geplaatst. Het viel me erg mee en ik heb weer een mooi gebit.’

- Ronald, 34 uit Amsterdam

stipjes_horizontaal

Maak nu een afspraak

Lach weer zonder schaamte en geef uw zelfvertrouwen een boost. Maak een afspraak met onze praktijk via onderstaande buttons:

stipjes_horizontaal

Route

Accepteer marketing-cookies om Google Maps te kunnen bekijken.

stipjes_horizontaal