Vrijdag 27 november, 2020

Cosmetische tandheelkunde

Snel naar:

Bij cosmetische tandheelkunde, ofwel esthetische tandheelkunde, staan voornamelijk de voortanden centraal. Een mooie, stralende lach geeft u zelfvertrouwen, wat prettig en belangrijk is bij het dagelijks functioneren. In onze tandartspraktijk de ZuidAs in Amsterdam voeren we diverse behandelingen uit om u die stralende lach te bezorgen. De stand, vorm en kleur van de tanden spelen bij onze cosmetische behandelingen een belangrijke rol.

  1. Behandeling met de nieuwste technieken
  2. Persoonlijke benadering: uw wens staat centraal
  3. Nauwe samenwerking met tandtechnici voor beste resultaat
  4. Ook ’s avonds en op zaterdag bent u welkom

Neem contact op voor meer informatie over cosmetische tandheelkunde bij tandartspraktijk de ZuidAs.

stipjes_horizontaal

Behandelingen cosmetische tandheelkunde

Onder cosmetische tandheelkunde vallen behandelingen die als doel hebben het gebit mooier te maken. Hieronder vallen het plaatsen van kronen, facings, witte vullingen en bleken. Hieronder leest u een uitgebreide beschrijving van onze behandelingen. Zo krijgt u een idee van de behandeling die het beste bij u past. Vindt u het lastig? Geen probleem. Onze tandartsen adviseren u graag over de juiste cosmetische behandeling.

Porseleinen kronen

Een porseleinen kroon is de beste verfraaiing voor een tand die is verzwakt, bijvoorbeeld door een wortelkanaalbehandeling of grote vulling. Een kroon is in feite niets anders dan een kapje porselein dat over de tand wordt geschoven. Door rondom de tand een kleine hoeveelheid tandweefsel te verwijderen, ontstaat er ruimte voor het porselein. Op deze manier kan op professionele wijze de kleur, stand en vorm van de tand veranderen. Het voordeel is dat hiermee de tand wordt verstevigd door een kleur en slijtvast materiaal.

Facings

Onderdeel van cosmetische tandheelkunde is het plaatsen van facings. Hierbij verwijdert de tandheelkundige enkel aan de voorzijde van de tand een laagje weefsel en vervangt dit door een laagje porselein. Het voordeel van facings is dat met het verwijderen van een relatief geringe hoeveelheid tandweefsel een schitterend resultaat wordt bereikt. Facings zorgen voor opvulling bij spleetjes tussen de tanden of een afgebroken of scheve tand. Doordat de facing in de juiste kleur over uw tand wordt geplaatst, vallen ook verkleurde tanden niet meer op. In het tandtechnisch laboratorium, waar de facings worden gemaakt, zijn ze gespecialiseerd in werken met porselein. Hierdoor zijn de porseleinen facings van hoge kwaliteit.

Witte vullingen

Door uw huidige vullingen te vervangen voor nieuwe, witte vullingen ziet u nauwelijks meer dat u een gaatje heeft gehad. De kwaliteit van de nieuwe generatie composieten is dusdanig, dat uw gebit er na deze behandeling weer perfect uitziet. De onzichtbare vullingen hechten zich aan de tanden of kiezen, waardoor de tand ook nog eens sterker is na het vullen.

Bleken

Tanden bleken resulteert in een stralend wit gebit. Doordat ons tandglazuur in de loop der jaren slijt, verkleuren onze tanden. Thuisbleken is een relatief eenvoudige manier om de tanden en kiezen weer een aantal tinten lichter van kleur te maken. Tijdens het eerste consult geven wij u twee op maat gemaakte mondlepels mee welke u met een blekende gel een aantal uren per dag, gedurende twee tot drie weken, in uw mond moet dragen. Wij controleren tijdens de bleeksessies de vorderingen.

Mocht u na deze sessies de tanden opnieuw willen bleken, hoeft u enkel de blekende gel bij ons op te halen. De lepels zijn opnieuw te gebruiken. Te veel bleken is niet verstandig, dus een tweede sessie gaat wel altijd in overleg met de tandarts.

stipjes_horizontaal

Prijzen cosmetische tandheelkunde

De prijzen voor cosmetische tandheelkunde zijn afhankelijk van de behandeling. De meeste kosten zijn landelijk vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). De tandarts bespreekt voorafgaand aan de cosmetische behandeling de exacte kosten met u.

stipjes_horizontaal

Voor-en-na-foto’s

Hieronder ziet u voor-en-na-foto’s. Op de linkerfoto’s ziet u de situatie voor de behandeling, de rechterfoto’s laten het resultaat na het plaatsen van de facings zien.

stipjes_horizontaal

Cosmetische behandeling Tandartspraktijk de ZuidAs
Bij deze patiënt heeft onze cosmetisch tandarts, Luke Bosker, de twee oude composiet-facings op de middelste voortanden vervangen door nieuwe composiet-facings. Met behulp van composiet kunnen de vorm en kleur van tanden worden aangepast. Composiet is een mooie en kostenefficiënte manier om toch een prachtig esthetisch resultaat te krijgen.

stipjes_horizontaal

Cosmetische behandeling Tandartspraktijk de ZuidAs
Deze patiënt wenste vervanging van haar oude composiet-facings op haar boven-tanden. Onze cosmetisch tandarts, Luke Bosker, heeft het oude composiet van de bovenkaak verwijderd en nieuwe composiet-facings gemaakt. Met behulp van composiet kunnen de vorm en kleur van tanden worden aangepast. Composiet is een mooie en kostenefficiënte manier om toch een prachtig esthetisch resultaat te krijgen.

stipjes_horizontaal

Cosmetische behandeling Tandartspraktijk de ZuidAs
Deze patiënt wenste vervanging van al haar oude composiet-facings op haar boven-tanden. Onze cosmetisch tandarts, Luke Bosker, heeft al het oude composiet verwijderd en nieuwe composiet-facings gemaakt. Met behulp van composiet kunnen de vorm en kleur van tanden worden aangepast. Composiet is een mooie en kostenefficiënte manier om toch een prachtig esthetisch resultaat te krijgen.

stipjes_horizontaal

Cosmetische behandeling Tandartspraktijk de ZuidAs
Deze patiënt had forse slijtage van zijn tanden en kiezen. Zijn gebit is door onze cosmetisch tandarts, Luke Bosker, weer opgebouwd met composiet. Composiet is een mooie en kostenefficiënte manier om toch een prachtig esthetisch resultaat te krijgen.

stipjes_horizontaal

Cosmetische behandeling Tandartspraktijk de ZuidAs
Deze patiënt had slijtage van de tanden en kiezen en stoorde zich hierdoor aan het verouderde uiterlijk van het gebit. Het gebit is door onze cosmetisch tandarts, Luke Bosker, weer opgebouwd met composiet. Composiet is een mooie en kostenefficiënte manier om toch een prachtig esthetisch resultaat te krijgen.

stipjes_horizontaal

Cosmetische behandeling Tandartspraktijk de ZuidAs
Deze patiënt wenste correctie van de grijzig verkleurde voortand en aanpassing van de vorm van haar middelste twee grote voortanden en een kleine voortand. Hier heeft onze cosmetisch tandarts, Luke Bosker, twee porseleinen facings geplaatst op de middelste twee grote voortand en de kleine voortand voorzien van een composiet-facing. Composiet is een mooie en kostenefficiënte manier om toch een prachtig esthetisch resultaat te krijgen en met behulp van porseleinen facings kunnen vorm-kleur en positieveranderingen worden uitgevoerd. Voor het allermooiste esthetische resultaat!

stipjes_horizontaal

Ervaringen van onze klanten:

‘Op mijn bruiloft kon een stralende lach natuurlijk niet ontbreken. Ik wilde mijn tanden dus graag iets witter hebben. Onder begeleiding van tandarts de ZuidAs ging ik thuis aan de slag met tanden bleken. Na 2 weken had ik al het resultaat waar ik op hoopte: top!’

- Sascha, 32 jaar uit Amsterdam

‘Mijn donkere vullingen verpestte het aanzicht van mijn gebit. Tandarts de ZuidArts verving deze voor witte exemplaren. Je ziet nu niet eens dat ik vullingen heb: ik ben weer helemaal gelukkig.’

- Monique, 46 uit Amsterdam

‘Ik vind de tandarts niet prettig, dus ik was al een lange tijd niet geweest. Toen mijn tand afbrak moest ik wel. Gelukkig weten ze bij tandarts de ZuidAs raad met tandartsangst. Ze hebben rustig en pijnloos facingen geplaatst. Het viel me erg mee en ik heb weer een mooi gebit.’

- Ronald, 34 uit Amsterdam

stipjes_horizontaal

Maak een afspraak

Laat uw gebit opknappen door onze tandartsen en lach weer zonder schaamte. Maak direct een afspraak of bel 020 672 4747 voor meer informatie over de behandelingen.

stipjes_horizontaal