Zaterdag 25 mei, 2024

Blog

Inhoud

stipjes_horizontaal

Elektrisch poetsen effectiever dan met de hand

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat poetsen met een elektrische tandenborstel effectiever is dan met een handtandenborstel. Dit komt onder meer omdat u met een elektrische tandenborstel veel meer bewegingen (tot wel 48.000) maakt dan met een handtandenborstel (ca. 600).

Vergelijking handmatig poetsen vs. elektrisch poetsen
Afgezien van het feit dat er meer poetsbewegingen worden gemaakt heeft elektrisch poetsen nog meer voordelen. In de onderstaande tabel wordt elektrisch poetsen vergeleken met handmatig poetsen.

Gewone tandenborstel Elektrische tandenborstel
Alle bewegingen moeten zelf worden gemaakt, zowel de juiste poetsbeweging als de verplaatsing van de borstel. Daardoor is het lastiger om de juiste poetstechniek vol te houden. De tandenborstel maakt zelf de juiste poetsbeweging, waardoor u alleen de focus hoeft te leggen op het verplaatsen van de borstel.
Gemiddelde poetstijd:
46 seconden.
Gemiddelde poetstijd:
2 minuten.
Er wordt vaak te hard gepoetst, waardoor tandvlees beschadigd kan worden. Wanneer u te hard drukt met een elektrische tandenborstel, stopt de borstel met pulseren. Hierdoor wordt uw tandvlees minder snel aangetast.

Tanden poetsen met een handtandenborstel
Wilt u toch handmatig tanden poetsen? Vraag uw tandarts dan wat de beste manier van poetsen is. Uw tandarts kan u precies vertellen hoe u het beste cariës (gaatjes) voorkomt, zonder uw tandvlees aan te tasten

Komt u uit Amsterdam en bent u bang dat u gaatjes, tanderosie of te veel tandplak heeft? Maak dan een afspraak bij Tandartspraktijk de ZuidAs. U kunt een afspraak maken bij onze praktijk in Amsterdam-Zuid door te bellen naar 020 672 4747. Hoe eerder u het probleem aanpakt, hoe beter.

stipjes_horizontaal