Donderdag 09 december, 2021

Behandelingen

Wij bieden de volgende behandelingen:

stipjes_horizontaal

Restauratieve tandheelkunde

Verschillende processen kunnen ervoor zorgen dat tandweefsel verloren gaat. Naast gaatjes (cariës) is gebitsslijtage een oorzaak die veelvuldig voorkomt. Door middel van restauratieve tandheelkunde streven we naar functieherstel van het tandweefsel. Kleine gaatjes en vullingen repareren we met wit vulmateriaal (composiet). Grotere defecten herstellen we met kronen, inlays of bruggen.

stipjes_horizontaal

Angstbehandelingen

Het is goed mogelijk dat u angst voor de tandarts heeft door een negatieve ervaring uit het verleden. Het gevoel van onmacht en te weinig communicatie zorgen er vaak voor dat u met een onzeker gevoel naar de tandarts gaat.

Bij Tandartspraktijk de ZuidAs stellen we u gerust door u van te voren te vertellen wat we gaan doen en plaatselijk te verdoven wanneer nodig. Het is zelfs mogelijk om u te verdoven voor de verdoving, door een voorverdoving aan te brengen in de vorm van een zalf of spray.

Lees meer over angstbehandelingen

stipjes_horizontaal

Mondhygiëne en poetsinstructie

Het belang van een goede mondhygiëne mag nooit onderschat worden. Een slechte mondhygiëne werkt ontstoken tandvlees in de hand. In het meest ongunstige geval zet dit proces zich voort richting het kaakbot, met als gevolg aantasting van de tandwortels. Tanden en kiezen komen dan los te staan. De ontsteking is vaak van chronische aard, waardoor het onopgemerkt voortwoekert. Een slechte mondhygiëne zorgt er tevens voor dat de levensduur van kronen, vullingen en facings drastisch achteruit gaat.

Het op peil houden van de mondhygiëne is dus van groot belang. Bij Tandartspraktijk de ZuidAs reinigen we uw gebit en geven we wanneer nodig poetsinstructies. Als de problemen te groot zijn, dan verwijzen we u door naar de mondhygiënist.

Lees meer over mondhygiënist

stipjes_horizontaal

Cosmetische tandheelkunde

Bij cosmetische tandheelkunde staan voornamelijk uw voortanden centraal. De vorm, stand en kleur van uw voortanden spelen een grote rol in het hebben van een mooie, stralende lach.

We kunnen cosmetische tandheelkunde op diverse manieren toepassen:

 • Porseleinen kronen
  Een porseleinen kroon is een uitstekende oplossing wanneer een tand of grote vulling beschadigd is door bijvoorbeeld een wortelkanaalbehandeling. Een kroon is in feite een kapje porselein dat we over de tand heen schuiven. Rondom de tand verwijderen we een kleine hoeveelheid tandweefsel, waardoor er ruimte ontstaat voor het porselein. Op deze wijze veranderen we de kleur, stand en vorm van uw tand op een professionele manier.

 • Facings
  Bij het aanbrengen van facings verwijderen we slechts een kleine hoeveelheid tandweefsel aan de voorzijde van uw tand. Dit is ook gelijk het voordeel van facings: met een relatief geringe ingreep bereiken we een schitterend resultaat.

 • Witte vullingen
  Slechte, verkleurde vullingen bederven vaak het aangezicht van uw tanden. Bij Tandartspraktijk de ZuidAs werken we daarom met de nieuwste generatie composiet. Het materiaal is niet van uw eigen tanden te onderscheiden. Het resultaat: een uitmuntende esthetiek.

 • Thuisbleken
  Door middel van thuisbleken maakt u uw tanden en kiezen een paar tinten lichter van kleur. We verschaffen u twee op maat gemaakte mondlepels en een blekende gel. De mondlepels met gel draagt u ongeveer drie weken, een aantal uur per dag. We stellen van te voren vast hoeveel bleken verstandig is en controleren u komt tussentijds bij ons langs, zodat we kunnen controleren of alles goed gaat.

Lees meer over cosmetische tandheelkunde

stipjes_horizontaal

Onzichtbare beugels

Tandartspraktijk de ZuidAs biedt als een van de weinige tandartspraktijken in Amsterdam de mogelijkheid om op een nagenoeg onzichtbare manier rechtere tanden te krijgen met een onzichtbare beugel. Deze beugel is doorzichtig, waardoor u niet maandenlang rond hoeft te lopen met een opvallende beugel om een mooi recht gebit te krijgen.

Lees meer over onzichtbare beugels

stipjes_horizontaal

Implantaten

Als er bijna geen tanden of kiezen over zijn om een brug te maken, is de beste oplossing om implantaten te plaatsen. Hierdoor zit het kunstgebit veel beter vast en is er minder botafbraak. Te veel botafbraak zorgt namelijk dat de vorm, en daarmee uitstraling, van uw gezicht veranderd. Onze titanium implantaten plaatsen we waar mogelijk in het kaakbot. Hierdoor worden ze zeer goed door het lichaam geaccepteerd: het succes percentage is dan ook 96%.

Lees meer over Implantaten

stipjes_horizontaal

Kindertandarts

Juist kinderen moeten naar de tandarts: de nieuwe kiezen en tanden zijn namelijk veel vatbaarder en gevoeliger omdat deze nog niet uitgehard zijn. Bovendien is het belangrijk het melkgebit zolang mogelijk intact te houden, omdat het ruimte voor het blijvende gebit behoudt. Te vroeg verlies van melktanden leidt tot ruimtegebrek, waarna een beugel noodzakelijk wordt. Kinderen houden er helaas vaak niet van om naar de tandarts te gaan. Gelukkig hebben we bij Tandartspraktijk De ZuidAs kindertandartsen die het bezoek aan de tandarts zo gemakkelijk mogelijk maken.

Lees meer over onze kindertandartsen

stipjes_horizontaal