Dinsdag 14 juli, 2020

Behandelingen

Wij bieden de volgende behandelingen:

stipjes_horizontaal

Restauratieve tandheelkunde

Tandweefsel kan verloren gaan door verschillende processen. Naast cariës (gaatje) is slijtage van de tanden een veel voorkomende oorzaak. Bij restauratieve behandelingen wordt gestreefd naar een volledig functieherstel door het vervangen van verloren gegaan tandweefsel. Hierbij worden kleine gaatjes en inefficiënte vullingen gerepareerd met composiet (wit vulmateriaal). Voor herstel van grote defecten en vullingen kunnen er kronen, inlays en bruggen worden gemaakt.

stipjes_horizontaal

Angstbehandelingen

Angst wordt vooral veroorzaakt door negatieve ervaringen, het gevoel van onmacht en te weinig communicatie.

Wij begrijpen dat een tandartsbezoek voor weinigen een prettige ervaring zal zijn. Wij zullen u daarom zoveel mogelijk van te voren vertellen wat wij gaan doen en proberen u zoveel mogelijk gerust te stellen.

Mochten bepaalde ingrepen te gevoelig zijn, dan kunnen we u plaatselijk verdoven. Ook is het mogelijk door middel van een zalf of spray een voorverdoving te geven (om de verdoving te verdoven).

Lees meer over angstbehandelingen

stipjes_horizontaal

Mondhygiëne en poetsinstructie

Alles valt of staat bij een goede mondhygiëne. Bij een matig tot slechte mondhygiëne raakt het tandvlees ontstoken. In een aantal gevallen zal dit proces zich voort zetten richting het kaakbot welke de wortels van de tanden en kiezen omvat. Het bot zal door het lichaam worden afgebroken, waardoor de tanden en kiezen los komen te staan. Deze ontsteking is vaak chronisch van aard en woekert onopgemerkt voort.

Een slechte mondhygiëne zal ook de levensduur van vullingen, facings en kronen sterk negatief beïnvloeden. Het is daarom van groot belang de mondhygiëne op peil te krijgen en te houden.

Na het reinigen van het gebit zullen we u zo nodig een poetsinstructie geven. Hierin zullen poetstechnieken en het gebruik van tandenstokers en tanddraad (flos) worden besproken. Zijn de problemen erg groot dan maken we voor u een afspraak bij de mondhygiënist.

Lees meer over mondhygiënist

stipjes_horizontaal

Cosmetische tandheelkunde

Hierbij staan voornamelijk de voortanden centraal. Een mooie, stralende lach is erg belangrijk in het dagelijks functioneren. Daarbij spelen de stand, vorm en kleur van de tanden een belangrijke rol.

Er staan ons diverse mogelijkheden tot onze beschikking:

 • Porseleinen kronen
  • Als een tand door bijvoorbeeld een wortelkanaalbehandeling of grote vulling is verzwakt, is een kroon de beste oplossing. Dit is in feite niets anders dan een kapje porselein dat over de tand wordt geschoven. Door rondom de tand een kleine hoeveelheid tandweefsel te verwijderen, ontstaat er ruimte voor het porselein. Op deze manier kan op professionele wijze de kleur, stand en vorm van de tand veranderen. Het voordeel is dat hiermee de tand wordt verstevigd door een kleur en slijtvast materiaal.
 • Facings
  • Hierbij wordt enkel aan de voorzijde van de tand een laagje weefsel verwijderd, en vervangen met een laagje porselein. Het voordeel van facings is dat met het verwijderen van relatief geringe hoeveelheid tandweefsel een schitterend resultaat wordt bereikt.
 • Witte vullingen
  • Vaak bederven slechte, verkleurde vullingen het aangezicht van uw tanden. De kwaliteit van de nieuwe generatie composieten is dusdanig, dat er een hoge graad van perfectie kan worden bereikt. Het resultaat is onzichtbare reparaties voor een uitmuntende esthetiek.
 • Bleken

  • Thuisbleken:
   Thuisbleken is een relatief eenvoudige manier om de tanden en kiezen een aantal tinten lichter van kleur te maken. Wij geven u twee op maat gemaakte mondlepels mee welke u met een blekende gel in uw mond moet dragen. Dit gedurende twee tot drie weken, een aantal uren per dag. Natuurlijk is dit afhankelijk van hoeveel er gebleekt dient te worden, wij controleren u tijdens de bleeksessies. De lepels zijn opnieuw te gebruiken. Mocht u de tanden opnieuw willen bleken, hoeft u enkel de blekende gel bij ons op te halen. Dit gaat wel altijd in overleg met de tandarts. Te veel bleken is niet verstandig.

Lees meer over cosmetische tandheelkunde

stipjes_horizontaal

Onzichtbare beugels

Als een van de weinige tandartspraktijken in Amsterdam, biedt Tandartspraktijk de ZuidAs de mogelijkheid op nagenoeg onzichtbare wijze rechtere tanden te krijgen. De onzichtbare is een doorzichtig, waardoor het niet opvalt dat u een beugel draagt. Door deze innovatie kunt u een mooi en recht gebit krijgen zonder maandenlang met een opvallende beugel rond te lopen. Lees meer over onzichtbare beugels

stipjes_horizontaal

Implantaten

Lees meer over Implantaten

stipjes_horizontaal

Kindertandheelkunde

Lees meer over Kindertandheelkunde

stipjes_horizontaal