Zondag 14 juli, 2024

Angsttandarts Amsterdam

Tandartspraktijk De ZuidAs: de beste angsttandarts van Amsterdam

U bent niet de enige die angst voor de tandarts heeft: in Nederland zijn er ruim 800.000 mensen die angstig zijn bij het bezoeken van een tandarts. Angst voor de tandarts wordt vaak veroorzaakt door vervelende ervaringen in het verleden en een gevoel van onmacht. Ook is te weinig of slechte communicatie een veelgenoemde reden bij angst voor de tandarts

Tandartsen van tandartspraktijk De ZuidAs in Amsterdam Oud-Zuid zijn gespecialiseerd in angstige patiënten. Kies daarom voor onze angsttandarts in Amsterdam:

 • Vooraf geven we u precies aan wat u kunt verwachten
 • We spreken – als u wilt – vooraf een stopsignaal af
 • Behandeling met plaatselijke verdoving én voorverdoving is mogelijk
 • Tijdens de hele behandeling heeft u de controle in handen
 • We stellen een persoonlijk en doelgericht behandelplan op

Wanneer u angstig bent voor bepaalde ingrepen, is het mogelijk om te kiezen voor een plaatselijke verdoving. Ook kunt u kiezen voor een voorverdoving (met een spray of zalf) die de verdoving zelf verdooft.

stipjes_horizontaal

Tijden zijn veranderd

In de laatste 10 à 20 jaar zijn de tandheelkundige technieken aanzienlijk verbeterd, waardoor een tandartsbezoek niet meer hetzelfde is als vroeger. Vrijwel alle behandelingen kunnen volledig pijnloos uitgevoerd worden. Daarnaast is er in de laatste jaren meer focus op preventieve mondzorg gaan liggen. Door het gebit gezond te houden, worden ingewikkelde tandheelkundige ingrepen voorkomen.

stipjes_horizontaal

Tandarts met verdoving

Onze tandartsen kunnen indien gewenst gebruikmaken van een verdoving. Wanneer een tandheelkundige ingreep pijn kan veroorzaken, zal de tandarts altijd vragen of u een verdoving wilt. Daarnaast is het mogelijk om te kiezen voor een voorverdoving: deze voorverdoving zorgt ervoor dat u de prik van de verdoving niet voelt.

stipjes_horizontaal

Hoe werkt de verdoving?

U wordt verdoofd met een prik in uw mond. Als u angstig bent voor deze prik, kunt u ook een voorverdoving krijgen. Geef dit aan bij uw tandarts, zodat hij hier rekening mee kan houden. Na de prik merkt u meteen dat de verdoving gaat werken. Het voelt alsof uw mond en wang dik worden. Zodra de verdoving goed is ingewerkt, gaat de tandarts aan de slag. Om te controleren of de verdoving goed werkt, kunt u de tandarts vragen om de verdoving te controleren. Hij zal in dat geval zacht in uw wang knijpen.

stipjes_horizontaal

Hoe verloopt een behandeling bij de angsttandarts?

Intakegesprek
We bespreken uw situatie en angst eerst tijdens een kennismakingsgesprek. Tijdens het gesprek krijgt u veel ruimte voor vragen en proberen we te achterhalen waar de angst vandaan komt.

Behandeling
Vervolgens start de behandeling. De angsttandarts spreekt vooraf een stopsignaal af als u wilt. Hierdoor houdt u tijdens de gehele behandeling de controle.

Vervolg en nazorg
Aan het einde van het consult bespreken we de vervolgstappen. Ook zullen we vragen hoe u de behandeling heeft ervaren, zodat de volgende afspraak nog beter op u is afgestemd.

‘Supervriendelijk personeel die je echt gerust weten te stellen. Ik was doodsbang voor de tandarts, maar durf nu zelfs alleen te gaan. Dat had ik drie jaar geleden niet durven dromen :’) ’

- Cheyenne Koops uit Amsterdam Zuid

Bij Tandartspraktijk De ZuidAs in Amsterdam kunt u ervoor kiezen een stopsignaal met de angst tandarts en mondhygiënist af te spreken. Daardoor bent u degene die de touwtjes in handen heeft: u bepaalt wat er gebeurt.

stipjes_horizontaal

Overwin uw angst voor de tandarts

Breekt het zweet u al uit bij het nadenken over uw volgende tandartsafspraak? Overwin uw tandartsangst met deze tips:

 • Ontspannende oefeningen helpen om uw zenuwen in bedwang te houden
 • Muziek luisteren of een tijdschrift lezen zorgen ervoor dat u rustig blijft en afleiding hebt
 • Spreek met de tandarts en mondhygiënist een stopsignaal af
 • Geef bij de tandarts aan dat u angstig bent, zodat hij rekening kan houden met uw situatie
 • Vaak helpt het om een vriend(in) of familielid mee te nemen naar de tandarts
 • Vermijd cafeïnehoudende dranken; deze versterken het gevoel van stress

Daarnaast raden we aan om een tandartsbezoek niet uit te stellen. Door regelmatig naar de tandarts te gaan, worden gaatjes in een vroeg stadium opgemerkt. Hierdoor zijn ingewikkelde tandheelkundige ingrepen vaak niet nodig. Daarnaast went u sneller aan de tandarts als u hem regelmatig ziet en spreekt.

‘Geen klachten en altijd netjes en vriendelijk geholpen. De eerste keer vond ik het best eng om binnen te stappen, maar Steven wist mij goed gerust te stellen.’

- Sylvana uit Amsterdam Oud-Zuid

Bespreek uw angst met onze tandarts tijdens een consult

Wilt u meer weten over onze angstbehandeling? Neem dan direct contact op met Tandartspraktijk De ZuidAs:

Route

Accepteer marketing-cookies om Google Maps te kunnen bekijken.

stipjes_horizontaal

Veelgestelde vragen over de angsttandarts

Wat kunt u doen tegen een angst voor de tandarts?
Er zijn enkele dingen die u kunt doen om uw angst te overwinnen voor de tandarts. Allereerst is het zeer belangrijk dat u wel naar de tandarts gaat, zodat er geen gebitsproblemen ontstaan. Geef voorafgaand vooral aan dat u een angst heeft, zodat de angsttandarts er rekening mee kan houden. Verder adviseren we om ontspannende oefeningen te doen, muziek te luisteren, een stopsignaal af te spreken en om stressverhogende middelen, zoals cafeïnehoudende dranken, te vermijden.

Kan ik een verdoving krijgen?
We helpen u graag om uw tandartsangst te overkomen. Vindt u het fijn om een verdoving te krijgen voor uw behandelingen? Bij Tandartspraktijk de ZuidAs maken we, indien gewenst, gebruik van verdoving.